Byt lösenord till din inloggning!

Ett globalt problem med datasäkerhet kan även påverka vissa krypteringsfunktioner vid Uppsala universitet. Säkerhetsavdelningen rekommenderar därför byte av lösenord.

Publicerat: 2014-04-14

Det skrivs en del  i medierna just nu om en bugg som kallas Heartbleed. Den kan finnas i en populär version av krypteringsmjukvara. Även vid Uppsala universitet kan vissa datorer påverkas av dessa globala säkerhetsproblem. Det innebär att krypteringsfunktioner fungerar sämre än vanligt. Som användare kan du skydda dig genom att byta ut dina lösenord  - bland annat till Gemensamma webbinloggning – och undvik också att ha samma lösenord på flera olika webbplatser så slipper du onödiga problem, ifall någon av webbplatserna skulle vara hackad.

Har du frågor, kontakta helpdesk vid IT-avdelningen.